EPBD-keuring

De EPBD-keuring van airconditioningsystemen wordt op 1 december 2013 van kracht. Gebouwbeheerders zijn voortaan verplicht hun airconditioningsystemen met een koelvermogen van meer dan 12 kW iedere 5 jaar te laten keuren.

Dit zorgt voor energiebesparing, minder CO2-uitstoot en een optimaal werk- en verblijfsklimaat. De eerste installaties – tot 45 kW met een bouwjaar van 10 jaar of ouder – moeten uiterlijk 31 december 2014 gekeurd zijn.

Meer comfort in gebouwen
De energiecomponent van airconditioningsystemen krijgt van veel gebouwbeheerders weinig aandacht. Veel systemen staan niet optimaal afgesteld of sluiten niet aan bij de koelingsbehoefte van een gebouw. De nieuwe keuringsverplichting brengt hier verandering in.

Gebruikers werken in een veilig, gezonde en comfortabel gebouw als de airconditioning bedrijfszeker, veiliger en energie-efficiënt is. Bovendien gaan de exploitatiekosten van het gebouw omlaag. Een goed afgesteld airconditioningsysteem bespaart al snel 10 tot 30 procent op de jaarlijkse energiekosten. De kosten van een keuring zijn daardoor snel terugverdiend.

Lees meer over de EPBD aircokeuring op de website van De Rijksdienst voor Ondernemers.