duurzame energie

Nog niet overtuigd?

Wat kan ik voor u doen

Met een waterstage warmtepomp lucht-lucht kunt u zowel verwarmen als warm tapwater verzorgen.

Met daarnaast zonnecollectoren (warm water) en zonnepanelen (elektra) kunt u zonder gasaansluiting zelfvoorzienend zijn qua energieverbruik.

warmtepompen

Een geheel nieuw concept welke in andere landen, vaak door gebrek aan aardgas, al jaren word toegepast is de “Warmtepomp”. Dit systeem is wel aangepast met de technieken van tegenwoordig zoals een modulerende compressor met flash injectie waardoor een optimale werking bij lage buitentemperatuur blijft gehandhaafd Op dit nieuwe systeem kunt u zowel uw vloerverwarming als uw wand verwarming aansluiten met de voordelen van energie zuinig stoken.

U heeft geen bron nodig

In de praktijk blijkt dat veel mensen een warmtepomp associëren met een verwarmingstoestel welke aan één zijde is aangesloten op een open of gesloten bron in de aarde en de andere zijde aan een laag temperatuur verwarmingssysteem (LTV). De definitie van het woord warmtepomp is echter veel breder.

In principe is een warmtepomp een omgekeerde koelmachine. Bij een koelmachine wordt altijd één ruimte gekoeld, waarbij de geabsorbeerde warmte wordt afgestaan aan een andere ruimte die daardoor wordt verwarmd. Er wordt dus warmte verplaatst van A naar B. In de warmtepomp wordt de warmte geabsorbeerd door een verdamper en afgestaan door een zogeheten condensor.

Toepassingen:

  • Opwekking Warmtapwater/vloerverwarming
  • Luchtgordijnen
  • Luchtbehandelingkasten
  • Aansluiting op een binnendeel