Koeltechniek

Ideale temperatuur koelkast of koelcel is tussen de 4 en 7 graden Celsius. Bij deze lage temperatuur is de vermenigvuldiging van bacteriën en andere organismen beperkt. Bij temperaturen boven de 7 °C krijgen ziekmakende organismen zoals bacteriën meer kans waardoor gezondheidsrisico’s ontstaan. Door de koelkast in te stellen op de juiste temperatuur en levensmiddelen correct en op de juiste temperatuur te bewaren zijn veel voedselvergiftigingen te voorkomen.

Vrieskasten en vriescellen
Invriezen moet zo snel mogelijk en op een zo laag mogelijke temperatuur gebeuren, namelijk bij -24°C. De bewaartemperatuur in de diepvriezer bedraagt -18°C. Controleer of uw vriezer naar behoren werkt. Leg een thermometer in de vriezer en kijk de temperatuur na.

IJsblokjes
Een heel belangrijk onderdeel van de ijsmachine die vaste en stevige ijsblokjes maakt, zijn de sproeiers: deze moeten gemaakt zijn van metaal en eenvoudig te demonteren zijn, en moeten een krachtige waterstraal geven om problemen met verkalking te voorkomen.

rjcooling kan u aan de juiste koeling helpen en deze onderhouden en service wij natuurlijk ook.